ORGANIZÁCIA
REŽIMU
ŠKOLSKÉHO
STRAVOVANIA

Typ vzdelávania

Ďalšie vzdelávanie

Typ inštitúcie

Školská jedáleň

Určené pre

Vedúci školskej jedálne

Pracovník stravovacích zariadení

Ing. Silvia Tokárová

Štúdium vnútorného obchodu na Obchodnej fakulte v Bratislave ukončila v roku 1980. Pôsobila na rôznych postoch v oblasti riadenia a manažovania školského stravovania a od roku 1990 na MŠVVaŠ SR v Bratislave. Podieľala sa na koncepčných a legislatívnych materiáloch rezortu školstva, ako aj rezortu zdravotníctva a pôdohospodárstva SR. Je spoluautorkou vydaných materiálno-spotrebných noriem a receptúr pre školské stravovanie od roku 1990, Flexi MSN a projektu Flexi školské stravovanie. Má bohaté skúsenosti s koncepčnou tvorbou dokumentov a projektovou činnosťou na národnej úrovni aj v rámci tímovej práce a jej pracovný výkon má inšpiratívny charakter.

Vzdelávací program pre vedúce a vedúcich stravovacích zariadení vo všetkých druhoch škôl.

Vzdelávací program je zameraný na organizácia režimu stravovania ako základný pilier práce vedúcej zariadenia školského stravovania s poukázaním na najčastejšie sa vyskytujúce problémy v praxi, praktické rady a návody na riešenia. Cieľom je ponúknuť stručný popis činnosti a organizácie práce zamestnancov v školskej jedálni s analýzou pracovísk a monitoringom výkonov jednotlivých profesií s cieľom poskytnúť vzor obhajoby vlastných výkonov zamestnancov kolektívu. Usmerníme vás, ako merať výkony práce svojich zamestnancov v školskej jedálni, aby pracovali nie viac, ale efektívne.

Obsah vzdelávania:
  • Organizácia administrácie a výroby jedál v školskej jedálni.
  • Výkonové normy podľa pracovného zaradenia s pracovnými náplňami.
  • Vzorové modely časovania výkonov podľa pracovného zaradenia pre vedúce, kuchárky a prevádzkových zamestnancov školskej jedálne.
  • Systém výpočtu počtu zamestnancov v zariadeniach školského stravovania.
Rozsah vzdelávania:

10 hodín